Spoedzending met een koerier verzenden

Mijn eigen blog onle

Spoedzending met een koerier verzenden

verzenden

verzendenDe standaard bezorgtijden van de post of een koerierdienst zijn tegenwoordig al extreem snel. Zo kan je er bijvoorbeeld vaak op rekenen dat een pakket dat op tijd aangeleverd wordt, de volgende werkdag al op ieder adres in Nederland kan worden afgeleverd. In sommige gevallen is dit echter nog niet snel genoeg. Als de levering nog sneller kan geschieden dan hebben mensen hier graag wat meer geld voor over. In dat geval kan je kiezen voor een spoedzending met een koerier verzenden. Met deze optie zal de zending in de korst mogelijke tijd op de plaats van bestemming aankomen.

Verschil spoed en normale zending

Bij de meeste koeriersdiensten kan je gebruikmaken van een spoedzending en een normale zending. Zoals je aan de naam wel kunt herleiden is het verschil vooral de tijd die het duurt om een pakket te bezorgen. Als je echter nog iets verder kijkt naar de praktische uitvoering van een bezorging dan zie je dat er nog wel meer verschillen zijn. Een koeriersdienst heeft twee doelstellingen. Dit is een pakket of brief zo snel en zo goedkoop mogelijk afleveren. Meestal wordt een gulden middenweg in deze doelstellingen gekozen. Zo krijgen koeriers een korte route mee waarin zij pakketten moeten afleveren en oppikken. Door meerdere adressen in een enkele route te plannen kan de prijs omlaag, de beslissing gaat echter wel ten koste van de snelheid waarmee bezorgd kan worden.

Extra kosten voor snellere levering

Uiteraard is er een snellere levering mogelijk dan het systeem dat hierboven beschreven staat. De koerier kan namelijk ook een pakket ophalen en deze direct naar de plaats van bestemming toebrengen. Er hoeft dan niet eerst een route van meerdere adressen afgewerkt te worden. Deze manier van levering is een stuk sneller, maar brengt natuurlijk ook extra kosten met zich mee. De benzinekosten en de tijd van de koerier kunnen immers niet over meerdere pakketten verdeeld worden. Er zijn echter gevallen te bedenken waarin de extra kosten niet uitmaken. Als een bedrijf bijvoorbeeld op een urgente levering wacht waarmee zij geld kunnen verdienen. Door gebruik te maken van een spoedzending kunnen zij eerder beginnen met geld verdienen.

Tags: , , ,