Een accountant je belastingaangifte laten doen als ondernemer

Mijn eigen blog onle

Een accountant je belastingaangifte laten doen als ondernemer

accountant

Heb je een accountant nodig om jouw belastingaangifte te laten doen? Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden, want het hangt echt af van jouw persoonlijk situatie. Veel mensen zijn van mening dat ze geld besparen door elk jaar naar een boekhouder te gaan, omdat dit hun belastingteruggave aanzienlijk laat toenemen. Schakel een accountantskantoor in voor een mogelijke belastingbesparing.

Zelfstandige ondernemers

accountantJe moet dan ook overwegen hoe ingewikkeld jouw situatie is. Als zelfstandig ondernemer kun je overwegen om geen accountant in te schakelen maar om het zelf te doen. Dit stelt je in staat om aardig wat geld te besparen. Vaak zijn je inkomsten nog gering en is de aangifte niet echt lastig om te doen. Dit is natuurlijk anders wanneer je een grotere onderneming hebt.

Voordelen van een accountant

Er zitten natuurlijk wel veel voordelen aan om naar een accountant te gaan. De moeite om je eigen belastingen te doen is wel wat minder door het gebruik van internet, maar makkelijk is het nog niet echt. Krijg je dus maar weinig terug en hoeft het van jou allemaal niet zo uitgebreid of precies te zijn dan kan je het zelf wel doen.

Als je in bezit bent van een eigen bedrijf met een aantal werknemers raden wij je wel aan om een professionele boekhouder in te schakel. In dit geval kan een Utrecht accountant je namelijk helpen om jouw belastingen tot in de puntjes correct in te vullen. Dit zorgt ervoor dat hij of zij je zal behoeden voor het maken van fouten. Je accountant kan je ook helpen bij de andere soorten belastingen. Denk bijvoorbeeld aan de omzetbelasting.

Tags: , ,