Een sterk oog voor techniek

Mijn Engels bijschaven, voordat ik naar het buitenland ga

Ik ben er recentelijk achtergekomen dat mijn Engels toch niet helemaal is zoals het zou moeten zijn. Vaak hoor je op de televisie mensen in het Engels praten (films, TV series etc.) en dan versta je alles gewoon goed. Bij mij is dat in ieder geval zo.

Je denkt dan dat je het zelf ook allemaal wel spreekt. Nou dat dacht ik dus ook.. Maar het was alweer even geleden dat ik echt Engels gesproken had. Toen ik laatst met een project manager uit Dubai aan de telefoon zat en Engels aan het spreken was, bleek toch dat het niet zo heel lekker klonk. Een beetje zoals dit:

Oke, zo slecht was het nu ook weer niet.. maar je snapt wat ik bedoel. Er moet wat aan gedaan worden, want binnenkort zit ik voor een wat langere tijd in Dubai en zal de voertaal toch echt Engels zijn. Ik ga daar aan een vrij groot project werken, met mensen van over de hele wereld. Mensen uit de V.S., Mexico en diverse andere landen. Mijn Engels moet dan gewoon goed zijn, simpel als dat. Maar hoe ga ik dit bereiken? Ik heb via Bol.com al een paar boeken besteld om het allemaal wat bij te schaven, maar ik leer over het algemeen toch beter in een klasje. Dus ik ben eens gaan kijken op het internet en je kunt engels leren bij Masterclass English, ze zijn gevestigd in Rotterdam (bij mij in de buurt) en zijn door diverse officiële instellingen goedgekeurd.  Dat lijkt mij nu wel wat moet ik zeggen. Er is deze zomer een intensieve cursus, zodat ik direct kan starten en binnen een paar weken hopelijk een stuk beter Engels kan spreken. Dan ben ik er helemaal klaar voor als ik rond oktober vertrek naar Dubai.

Ik had net het bovenstaande filmpje opgezocht op Youtube en kwam toen nog een hoop leuks tegen van Nederlanders die de meest vreemde Engelse uitspraken doen. Onderstaand filmpje is ook echt heel erg leuk om even te bekijken: